zondag 6 september 2015

Krans van dadeltakken

Ze zijn er weer! Dadeltakken! Natuurlijk leuk op een mooie pot of vaas, maar ook leuk als krans....
Deze kransen plaatste ik de afgelopen week in mijn webwinkel en het regent bestellingen....
Superleuk natuurlijk! De andere kransen/ harten en groendecoraties stuur ik ook het hele land door, maar ook de grens over naar Belgie, Duitsland en zelfs Italie! Dat alles heeft me doen besluiten om de kransen en groendecoraties uit te breiden. Ik maak zoveel mogelijk kransen die mooi indrogen, zodat een ieder er lang plezier van heeft. Inmiddels zijn er toeven van eucalyptus en dadeltakken, toeven van pistacheblad en dadeltak, kransen van pistacheblad, eucalyptus en hang amaranthus aan de webwinkel toegevoegd. Neem hier maar eens een kijkje:
http://www.blomkjeenwenje.nl/c-2994043/kransen-en-groendecoraties/  De houten landelijke woonaccessoires en kinderkameraccessoires zet ik even op een laag pitje. Natuurlijk worden bestellingen gewoon afgehandeld, maar ik ga even geen nieuwe dingen maken. Het ontbreekt me simpelweg aan tijd.

In augustus nog een leuke workshop gegeven bij het uitvaartcentrum hier in het dorp en een vrijgezellenmiddag.  In september en oktober workshops hart van gipskruid en hart van hortensia maken bij o.a. Rootz69 en Stoer yn Hout . Dit zijn avondjes Work & Shop. Een avondje kleding of brocante shoppen en met een leuk hart van gipskruid of hortensia naar huis gaan. 

Vorige week ben ik nog benaderd voor een artikel in de Anne's Shabby Living en natuurlijk heb ik ja gezegd :) Hoe en wat? Dat horen/ lezen jullie tzt wel. 

Een paar weken terug nog een conflict gehad over een foto van mij die voor commerciële doeleinden werd gebruikt. Erg vervelend, want het betekent dat ik nu ook alle foto's die ik via mobiel of tablet op mijn Facebookpagina zet, moet voorzien van mijn watermerk of copyright teken. Dat betekent weer extra werk ivm het bewerken van de foto's. Lekker makkelijk om een hart van gipskruid aan te bieden in je webwinkel, terwijl je hem niet eens gemaakt hebt. Daarnaast vind ik het ook misleidend voor de klant, die verwacht dus iets wat er totaal anders uit kan zien. Anyway....de foto is verwijderd en een foto van een andere - buitenlandse- blog is daarvoor in de plaats gekomen. Levert vast minder gezeur op. De andere foto's in de webwinkel waren trouwens ook niet van de eigenaar zelf, maar kwamen van andere sites. De opmerking dat als het op Google te vinden was en daarom voor iedereen vrij te gebruiken was, heeft mij doen besluiten er verder niet op in te gaan. Dit zijn mensen die dus niet weten hoe het werkt en die je dat hoogstwaarschijnlijk ook niet aan het verstand kunt brengen.Fijne dag!

Groetjes, Pietrik


15 opmerkingen:

 1. Hoi pietrik , ik ben ook een van jouw klanten en kijk halsreikend uit naar dat mooie kransje van dadeltakken . Ik kan haast niet wachten ;)))
  Je maakt echt prachtige dingen .
  Hoe vervelend dat gebruik maken van jouw foto's , iets verkopen dat niet eens van jouw hand is ....hoe misleidend is dat
  Groetjes
  Christel , Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die krans van dadeltakken is echt prachtig, dat had ik nog niet eerder gezien.
  Groetjes Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De krans met dadeltakken is erg mooi, daar kun je inderdaad ook lang plezier van hebben.

  Mijn ervaring is dat zelfs met een watermerk mensen je foto's misbruiken. Het voordeel is dan echter wel dat meteen aantoonbaar is aan wie de foto daadwerkelijk toebehoort. Dat is ook de reden dat ik al heel lang mijn foto's van mijn blognaam voorzie. Maar het is inderdaad heel vervelend te ervaren hoe makkelijk andere mensen je foto's zonder toestemming gebruiken.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige kransen! Mooi dat je dat ook met dadeltakken kunt doen.
  Wat vervelend dat mensen je foto's ongevraagd gebruiken, het zijn jouw foto's dus zonder jouw toestemming zitten zij fout, gewoon balen dat je daar dan achter aan moet,
  Liefs, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat maak je toch een mooie dingen.
  Super!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi hoor die kransen van dadeltakken, ik kan me voorstellen dat je er beredruk mee bent. Echt niet netjes van die foto's, dan baal je best wel.

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dadeltakken ik vind ze prachtig en ze staan ook zo mooi in een pot of vaas of gewoon zo op tafel. Een krans er van is natuurlijk helemaal mooi.

  Ik zet tegenwoordig ook op al mijn foto's mijn naam. Geen idee of het helpt maar er wordt te pas en te onpas foto's gebruikt en eigenlijk snap ik dat ook wel want als een foto tig keer gedeeld is... hoe kom je er dan achter van wie die foto eigenlijk is.... Dus je naam er op en ik vind het ook wel profecioneel staan. ;-)

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je dadelkrans ziet er prachtig uit Pietrik! Fijne week!

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige kransen zijn het weer allemaal. Je krijgt echt zin in de herfst als je naar jouw mooie foto's kijkt....lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 10. gaaf he? ik ben ook bezig:) voor een goed doel, en ook hier stroomt het binnen;-)
  leuke ideetjes bij jou!
  groetjes, Inge R

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hè gats, wat vervelend! Ik kom ook wel eens foto's tegen van mezelf in webwinkels of andere social media, waarbij ze net doen alsof het hun eigen foto is, maar voor mij zit er geen commercieel belang bij dus ik doe er verder niks mee dan alleen bedenken dat het wel wat over dat bedrijf zegt, als ze niet eens een eigen foto of styling kunnen maken... Maar wanneer je jouw foto's zelf commercieel gebruikt, moet 'de concurrent' inderdaad toch wel aan d'r water aanvoelen dat dit écht niet kan!

  Maar ik vind je groenwerken fantastisch en kan me goed voorstellen dat je vaak pakketten naar de post moet brengen; top!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtige kransen maak je, zit al te verzinnen waar ik zoiets kan ophangen.
  Ja vervelend dat ze je foto's op een andere site zetten is mij ook gebeurt en was echt vervelend geworden zelfs zo erg dat ik een van mijn blogs heb verwijdert.
  Misschien een tip...
  Zelf heb ik een beveiliging op mijn blog zodat je niet met de rechtermuisknop kan kopiëren.
  Als je ook pinterest pinnen wilt voorkomen kan je ook nog een no-pin inbouwen op je blog want ik zie op je foto's hierboven dat je die ook nog niet beveiligd hebt. Verder ja lastig maar het kan tegenwoordig niet anders op elke foto
  dan maar je naam erop, maak je in ieder geval nog een beetje reklame... zo doe ik het tegenwoordig...
  Hoop dat je er wat aan hebt.
  fijne dag,
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat zijn ze mooi....die dadelkransen! Ik heb er net één van een doodgewone hortensia gemaakt, ook leuk, maar die van jou slaan alles! Ik heb zo'n zin om het ook te proberen! Eigenlijk is dat kopieren...
  Wat vervelend voor je dat iemand dat met jouw foto's doet zeg!
  Veel plezier met het maken van al die kransen!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Trek het je niet aan, zie het als een compliment. Sommige mensen hebben zelf geen ideeën hahaha. Wat leuk dat je uit gaat breiden en dat het allemaal zo goed loopt, super voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. WAT ZIJN ZE MOOI DIE KRANSEN !!ik vol jou blog ook geregeld en zie de mooie kransen op Facebook ook geregeld voorbij komen !!Super !!!
  Je kunt mij ook vinden op Facebook pagina atelier :t ,Opslag .
  H gr v Truus de Jong

  BeantwoordenVerwijderen