zondag 26 mei 2013

Nieuwe camera

Momenteel mijn nieuwe camera aan het uittesten. Vorige week zaterdag was ik jarig en met het 'verjaardagsgeld' en het geld wat ik had opgespaard een mooie Canon gekocht. Mijn neefje (geboren in januari) is een dankbaar onderwerp. Ook kochten we een andere auto, we waren bang dat onze driedeurs Focus toch een beetje te klein was als we straks van alles meeslepen met onze kleine....dan de laatste weken nog druk geweest met de babykamer en logeerkamer. De boel is lekker opgefrist....nieuw behang en een verfbeurtje...heerlijk!
Hieronder wat plaatjes die ik met mijn nieuwe camera maakte:


 
De beer op het bankje kreeg ik (lees: ons kindje) van mijn vijfjarige neefje. De beer komt uit zijn eigen collectie knuffelberen en hij wilde deze graag aan de baby geven.....zo lief!!!
 
Ik wens jullie nog een fijne zondag!
 

Groetjes, Pietrik

 

zaterdag 11 mei 2013

vakantie

Wat een heerlijke vakantieweek.....vooral in het begin van de week was het weer ook nog eens geweldig! Ik heb niet stilgezeten de afgelopen week....de logeerkamer en computerkamer moesten leeg, zodat deze kamers geverfd en behangen kunnen worden. De computerkamer wordt nu logeerkamer en de voormalige logeerkamer wordt de babykamer. De computer is inmiddels verhuisd naar de overloop. Het is net of is er boven een bom ontploft, ha ha! Als de boel straks opgefrist is, vind het vast zijn plekje wel weer en zal ik jullie de resultaten laten zien.

Nu we een beetje regen hebben gehad, gaat het in de tuin ook als een speer. Er spruit van alles uit de grond en de appelboom zit in een week tijd onder de bloesem.

 
Deze week ook de wandelwagen, maxicosi en box thuis gekregen. Deze nam ik allemaal van een vriendin van mij over. Handig als je dezelfde smaak hebt! Nog een ritje Babydump, Sostrene Grene en Ikea in Groningen gedaan om de baby-uitzet aan te vullen...het blijft leuk! Bij Sostrene Grene kocht ik onder andere het vloerkleedje dat nu voor het klepbankje ligt. Deze verhuist straks naar de babykamer.  Het wordt in huis weer schuiven met meubels, want ook het wiegje en de box moeten straks een plekje krijgen....Ook dat zal ik later, als alles staat, laten zien. Vandaag wat plaatjes in huis geschoten.
  

Fijne avond!

Groetjes, Pietrik

 


donderdag 9 mei 2013

DIY/ Zelfmaakidee: hart van takken


Het voorjaar is dan eindelijk begonnen! Zelf krijg ik daar altijd een enorme energieboost van…lekker in de tuin wroeten, bollen planten, maar ook zelf decoraties maken voor huis en tuin.Een simpele en snelle zelfmaker is dit takkenhart. Alles wat je leuk vindt kan je er aan vast binden/ plakken.

Wat heb je nodig?
 

·         Takken (wandelstokmodel)

·         Decoratiematerialen (hier vogeltjes en nepmagnolia)

·         Touw

·         Schaar
Zet de takken zo tegen elkaar, dat er een hartvorm ontstaat. Zet de bovenkant en de onderkant met touw vast.


 
 Bevestig de materialen aan de takken. Voor dit takkenhart heb ik gekozen voor vogeltjes en nepmagnolia’s.
 
Eerder maakte ik al eens een hart waarop ik met een lijmpistool Tillandsia plakte en vervolgens hartjes van berkenschors.
 
 Heb je de decoratiematerialen er allemaal aan bevestigd? Haal dan een touw of lint door om/ door de bovenkant van het hart, zodat je hem op kunt hangen.
 

Fijne dag!

Groetjes, Pietrik

maandag 6 mei 2013

Eindelijk!

Gisteren weer wat begonnen met blogjes lezen.....ja, ja...het was een beetje stil vanaf mijn kant....
De laatste weken heb ik (bijna) al mijn vrije minuten in mijn afstudeerscriptie gestoken. Vrijdag heb ik de definitieve versie laten drukken en vandaag is de scriptie op de post gegaan. Wel een gek idee....nu heb ik er geen invloed meer op....nog drie weken moet ik wachten op de beoordeling...allemaal duimen, hé? Als hij wordt goedgekeurd mag ik hem in juni gaan verdedigen....


Deze foto is halverwege april genomen, de tuin begon eindelijk weer wat te bloeien. Inmiddels komt de bloesem aan de appelboom en spruit er van alles uit de grond, zo fijn!Nu ga ik genieten van een weekje vakantie! En wat is er nu fijner dan deze te beginnen met deze zomerse temperaturen? Ik hoop dat het nog een weekje zo blijft....

 
Vrijdag bracht ik weer eens een bezoekje aan 't Moskje. Naast het boek geniaal hergebruik kocht ik ook deze prachtige kandelaars....ze hebben hun plekje inmiddels gevonden...


 
De voorjaarspotjes (waar de bloembolletjes aan zaten) zijn inmiddels getransformeerd tot waxinelichthoudertjes....
 
 
Fijne week!
 

Groetjes, Pietrik