vrijdag 22 november 2013

Even iets rechtzetten

In mijn vorige post schreef ik over een foto van mij die ik ergens anders was tegengekomen. Het gaat in de post niet om één van de foto's die daar in staan, maar om de volgende:


Hierboven mijn foto en hieronder de foto van de andere fotomaakster. Ik krijg hem helaas niet zo scherp als ik zou willen, want ik heb hem van haar pagina gekopieerd, daar is hij wel goed te zien.

 De foto is in het voorbijgaan genomen en zou dus op exact hetzelfde moment, vanuit dezelfde hoek moeten zijn gemaakt. Ik maakte in een paar seconden zo'n vijftien foto's op het moment dat de koets mij passeerde....

Erg lief...jullie reacties...thanks!

Groetjes, Pietrik

8 opmerkingen:

 1. Hoi Pietrik,
  goed dat je het nog even uitlegt.
  Maar het blijft een feit dat de ander er met de eer mee vandoor wil gaan en dat is oneerlijk!! Nogmaals... Verspil er maar geen energie meer aan al ik kan me goed voorstellen dat je er behoorlijk van baalt!!
  nogmaals een fijn weekend!! Groetjes van monique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat flauw om een foto van een ander te pikken.
  Mijn broer plaatst regelmatig foto's op een forum en het is al een paar keer gebeurd dat kranten en nieuwssites deze foto's pikten. Na protest wordt dan wel zijn naam vermeld of krijgt hij een cadeautje toegestuurd, maar ik blijf het schandalig vinden dat kranten en nieuwssites ze pikken, vooral zij zijn toch goed op de hoogte van het beeldrecht?
  Ook laf dat hij/zij niet heeft toegegeven dat jouw foto gebruikt/gepikt is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een frustratie moet dat voor je zijn. Ik kan me voorstellen dat je enorm baalt hoor. Ik zou er verder maar geen energie in steken hoor. Je moet maar zo denken er loopt iemand rond die jouw foto's wel heel erg mooi vind. En denkt het recht te hebben het van jouw te copieren.
  Een fijn weekend, liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is jou foto geen twijfel mogelijk...

  Groetjes,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alsof dit niet dezelfde foto is! Dat zou wel héél erg toevallig zijn. Waarom pronken met andermans veren? Is het zo'n grote moeite om er even bij te vermelden, hoe je aan die foto komt? Het zegt meer over die persoon die te laf is om het toe te geven, dan over jou. Niet waard om er buikpijn van te krijgen (hoewel ik het me goed kan voorstellen, die onrecht vreet aan je!).
  Jij kunt in ieder geval met een oprecht gezicht in de spiegel kijken!
  Fijn weekend!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Volgens mij is het jou foto. Anders zat degene die de foto heeft gemaakt op jou nek en dat had je echt wel gemerkt. Maar waarom doet iemand zoiets? Jaloers op jou mooie foto? Zou het maar laten rusten en je watermerk nog maar duidelijker in je foto zetten als je een foto plaatst die een ander bij je vandaan kan plukken.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lijkt me heel sterk dat ze precies de zelfde foto schoot als jou... inderdaad dan zat ze zowat in je nek. Ik zou me zeer vereerd voelen als iemand mijn foto wil hebben... dat voel ik me op pinterest ook als ze mijn zelf gemaakte foto's repinnen. Toch wil je wel erkent worden als de maker ervan net als een schilder zijn handtekening onderaan een schilderij zet. Zou ze dan echt het watermerk verwijderd hebben en liegen!?!? Misschien durfde ze het niet te bekennen... wie weet komt ze later nog met een excuus.. Het is nooit te laat om dingen weer recht te zetten...

  liefs Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit moet wel jouw foto zijn, het kan bijna niet dat iemand precies dezelfde foto maakt, dan had degene op jouw tenen moeten staan!
  Dit zegt wat over degene diegene die ten onrechte jouw foto heeft gebruikt.. zij had waarschijnlijk ook graag deze foto gemaakt.. heel jammer dat ze op deze manier jouw foto misbruikt heeft.. probeer het maar los te laten en te genieten van een heerlijk zonnig weekend!

  lieve groet Tjits

  BeantwoordenVerwijderen